Esen Kıvrak keman
Poyraz Baltacıgil viyolonsel
Gökhan Aybulus piyano
Alanlarının önde gelen isimlerinden Esen Kıvrak, Poyraz Baltacıgil ve Gökhan Aybulus’tan oluşan üçlü ilk kez ENKA Sanat sahnesinde bir araya geliyor. Gecede seslendirilecek J. Brahms ve A. Piazzola’dan eserler, dinleyicilerini müziğin en derin ve tutkulu köşelerine doğru bir yolculuğa çıkaracak. Brahms’ın klasik zarafeti ile Piazzolla’nın yenilikçi ritimleri arasında bir köprü kuracak olan performans, müziğin her notasında derin bir tutku ve yoğun bir duygu barındıracak.
Program:
BRAHMS
Piano Trio no.1, op.8
Allegro con brio
Scherzo: Allegro molto
Adagio
Finale: Allegro
PIAZZOLA
Cuatro Estaciones Porteñas
Primavera Porteña
Invierno Porteño
Otoño Porteño
Verano Porteño
Konser, arasız ortalama 60 dakika sürecektir.
Esen Kıvrak (keman)
1977 yılında Afyon’da doğan Esen Kıvrak, keman eğitimine 1988 yılında İzmir Devlet Konservatuarında Prof. Hazar Alapınar ile başladı. 1995 yılında dünyanın önde gelen müzik okullarından biri olan Viyana Müzik Akademisi’nde Prof. Josef Sivo`nun sınıfına kabul edildi. Aynı yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yılın sanat alanında en başarılı genci seçilip burs alma hakkı kazandı.
2001 yılında Viyana Müzik Akademisi Solistlik Bölümü’nde Lisans eğitimini bitiren sanatçı, Yüksek Lisans eğitimini 2006 yılında Prof. Michael Frischenschlager’in sınıfında en yüksek derece olan “Takdir ” ile tamamladı.
Bilkent Senfoni, Borusan İstanbul Filarmoni, Toronto Gençlik Senfoni, Ensemble Salieri, Concertante Wien, Viyana Gençlik Senfoni, İzmir Devlet Senfoni, İzmir DESO, Bursa Bölge Devlet Senfoni, İstanbul Şişli Belediyesi Senfoni, İstanbul Devlet Senfoni, İstanbul Senfonietta, Antalya Devlet Senfoni, Eskişehir Büyüksehir Belediyesi Senfoni, Çukurova Devlet Senfoni, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası gibi çeşitli orkestralar eşliğinde solist olarak konserler veren Kıvrak, birçok uluslararası organizasyonda Türkiye’yi temsil etti.
2005 yılında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın ilk asil keman sanatçısı oldu. 2006′da Lizbon Metropolitan Orkestrası’nda konuk başkemancılık görevine getirildi. Üyesi olduğu Borusan Quartet ile ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza attı.
Halen Borusan Quartet’deki görevini sürdüren Kıvrak, Borusan Kültür ve Sanat tarafından kendisine verilen 1776 yılı, Lorenzo Storioni yapımı keman ile çalmaktadır.
Poyraz Baltacıgil (viyolonsel)
Baltacıgil ailesinin üçüncü çocuğu olarak dünyaya gelen Poyraz Baltacıgil, 1994 yılında İstanbul’da doğdu. Henüz ilk konserini beş yaşında verdi ve müzik eğitimi ile kariyerine küçük yaşta atıldı.
Müziğe ilk olarak kemanla başladı, ama bir keman dersinde kemanın üzerinde uyuduktan sonra viyolonselci olmak istedi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yarı zamanlı olarak Hakkı Öztürk ile viyolonsel çalışmaya başladı. 2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Dilbağ Tokay ile tam zamanlı olarak çalışmaya başladı ve 2015 yılında mezun oldu. 2015-2017 yılları arasında Almanya’nın Freiburg Müzik Yüksekokulu’nda Fransız çellist Jean-Guihen Queyras ile master eğitimi gördü.
Kendi albüm çalışmaları ve solo konserlerine devam eden Baltacıgil, uluslararası ve yerel birçok festivalde solist olarak yer alırken, dünyanın ve Türkiye’nin önemli konser salonlarında konserler verdi.
2019 yılında “Larsen Strings”in bünyesine ‘Performing Artist’ olarak katılıp, burada Renaud Capuçon, Gautier Capuçon, Daniel Müller-Schott, Alina Pogostkina, Nicolas Altstaedt, Pablo Ferrandez, Milan Milisavljevic, Esther Abrami, Troels Svane, Narek Hakhnazaryan ve Tobias Breider gibi önemli müzisyenlerin içinde yer almaya başladı.
Natalia Gutman’ın jüri başkanı olduğu “Benyamin Sönmez Ulusal Çello Yarışması”nda birincilik ödülünü, Bulgaristan’daki “International Competition Young Virtuosos” yarışmasında üçüncülük ödülünü kazanan Poyraz, Andante Dergisi’nin her sene düzenlediği Donizetti Müzik Ödülleri’nin altıncısında, “Yılın En İyi Genç Müzisyeni” ödülüne layık görüldü.
Venezuela Simon Bolivar Senfoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, CRR Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Eskişehir Belediye Senfoni Orkestrası, MR Oda Orkestrası, Akademik Başkent Orkestrası, Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, Kadıköy Pandemi Orkestrası ve İstanbul Filarmonia ile solist olarak viyolonsel repertuarının seçkin eserlerini seslendirmiştir. Solist olduğu konserlerde çalıştığı şefler arasında Christian Vasquez, Rengim Gökmen, Sascha Goetzel, Antonio Pirolli, Naci Özgüç, Massimiliano Caldi, Koji Kawamoto, Hakan Şensoy, Nikos Haliassas, Yalçın Adıgüzel, Murat Sümer, Murat Cem Orhan, Erdem Çöloğlu ve Ertuğ Korkmaz bulunur.
Yo-Yo Ma, Alexander Rudin, Natalia Gutman, Steven Isserlis, Martin Ostertag, Johannes Moser, Maria Kliegel, Wolfgang Boettcher, Christoph Henkel, Gustav Rivinius, Martti Rousi gibi çellistlerle özel olarak çalışma fırsatı bulan Baltacıgil, 2015 yılında İş Sanat’ın “Parlayan Yıldızlar” konser serisinde yer almış; bu kapsamda bir resital yapmış ve sonra İş Sanat’ın 2015/2016 sezonunun açılış konserinde şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde, kemancı Hande Küden ve piyanist Ferhat Can Büyük ile L. van Beethoven’ın Üçlü Konçertosu’nu seslendirmiştir.
2016 yılındaki Amsterdam Cello Bienali’nde, Jean Guihen Queyras’ın sınıfından oluşan viyolonsel grubunda yer alıp, burada bir konser vermiştir. 2020 yılında tüm dünyada özel festivaller ile kutlanan Beethoven’ın 250. doğum yılında, Türkiye’de de özel olarak düzenlenen, seçkin müzisyenlerin yer aldığı Klasik Keyifler’in “Beethoven 250” projesinde yer almış, bu kapsamda İstanbul, Kapadokya ve Ankara’da 3 konser vermiştir. 2022’nin Nisan ayında, İstanbul İş Sanat’ta Venezuela’nın dünyaca ünlü orkestrası Simon Bolivar Senfoni Orkestrası ile Dvorak’ın Viyolonsel Konçertosu’nu seslendirmiştir. Aynı yılın Ağustos ayında Cem Mansur yönetimindeki TUGFO ile Avrupa turnesine çıkmış ve Berlin Konzerthaus, Prag Rudolfinum gibi salonların içinde olduğu 6 konser vermiştir.
İlk albümü olan “Voyages” albümünü Cem Esen ile birlikte kaydetmiş ve çıkarmıştır. Bu albümde Rachmaninov’un “Viyolonsel ve Piyano Sonatı” ve başarılı piyanist ve besteci Cem Esen’in “Viyolonsel ve Piyano Sonatı”nı kaydetmiş ve piyasaya sürmüştür. Ayrıca
Klasik Keyifler’in başarılı ve yenilikçi Türk bestecileri ile seçilmiş başarılı müzisyenleri buluşturduğu “Sei Solo” albüm projesinde bulunmuştur ve 2 yeni Türk eserini kaydetmiştir.
Poyraz Baltacıgil, solist olarak yaptığı konserlerinin yanı sıra yeni albüm çalışmalarına devam ederken, üyesi olduğu Borusan Quartet ile konserler yaparken, aynı zamanda Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın viyolonsel grubunda yardımcı grup şefliği yapmaktadır.
Gökhan Aybulus (piyano)
Eskişehir’de doğan Gökhan Aybulus, müzik eğitimine Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Zöhrab Adıgüzelzade ile başlamıştır. 2000 yılında Moskova Çaykovski Devlet Konservaturı’nda Prof. Naum Shtarkman’ın sınıfına kabul edilmiştir. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini 2006 yılında Naum Shtarkman ile tamamlayan Aybulus, çalışmalarını 2009 yılında Prof. Sergei Dorensky ile aynı okulda Lale Tara’nın özel bursuyla doktora düzeyinde tamamlamıştır.
Ulusal ve uluslararası birçok yarışmada dereceler alan sanatçı, Rusya’daki eğitimi süresince Mikhail Voskresensky, Ruvim Ostrovsky, Pavel Nersesian, Nikolai Lugansky, Andrey Pisarev ve Nina Kogan ile çalışmıştır.
Uluslararası Carniola Müzik Festivali (Slovenya), Bruckner Müzik Festivali (Avusturya), Bella Pais (KKTC), İstanbul Müzik Festivali gibi festivallerin yanı sıra Amerika, Rusya, Ukrayna, Slovenya, Avusturya, Almanya, İspanya, İtalya, Fransa, İsrail, Bulgaristan, Belçika, Bosna Hersek, Hırvatistan, Azerbaycan ve Çin gibi birçok ülkede konserler vermiştir. 2012 yılında Rengim Gökmen’in yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Çin’in Pekin, Xi’an, Guangzhou, Shenzhen şehirlerinde gerçekleşen ve dört konserden oluşan turnede solist olarak yer almıştır. Aybulus, Brucknerhaus, Philharmonie Essen, Viyana Konzerthaus, Berlin Konzerthaus, Çaykovski Konservatuvarı Büyük Salonu, Pekin Ulusal Gösteri Merkezi (NCPA), Xinghai Concert Hall, Shenzhen Concert Hall, Maribor Union Hall, Saraybosna Ulusal Tiyatrosu ve Vijećnica, Albert Long Hall, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu gibi dünyanın ve ülkemizin önde gelen salonlarında konserler vermiştir.
Naum Shtarkman, Nikolay Lugansky, Dora Schwarzberg, Natalia Gutman, Daniel Hope, Alexander Buzlov, Roman Simovich ve Alexander Kagan gibi dünyaca ünlü sanatçılarla konserler vererek büyük beğeni toplamıştır.
Aybulus, 2013 yılında Anadolu Üniversitesi tarafından “Sanat Teşvik Ödülü”, 2014 yılında Eskişehir Yunus Emre Rotary Kulübü tarafından “Meslek Hizmetleri Ödülü” ve 2017 yılında 7. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri kapsamında “Yılın Piyanisti” ödülüne layık görülmüştür.
2012 yılında doçentlik ünvanını alan Gökhan Aybulus, 2010 – 2023 tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde çalışmış, 2023 yılında Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne Profesör olarak atanmıştır. Bunun yanında yurt içi ve yurt dışında solo resitaller ve oda müziği konserleri veren sanatçı, ülkemizdeki ve yurt dışındaki orkestralara solist olarak davet edilmektedir.